Salata de paste cu nuci si ton
PrinteazaSalata de paste cu nuci si ton din: iaurt, vin, masline, usturoi, ulei, paste, ton, nuca, ardei, patrunjel, cimbru, sare, piper.
- 200 ml iaurt cu 4% grăsime
- 2 linguri vin alb sec
- 150 g măsline negre fără sâmburi
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 300 g paste spirale
- 2 cutii de ton în suc propriu
- 20 bucăţi miez de nucă
- 2 ardei capia
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriţă cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron mai mare iaurtul, vinul, măslinele tăiate feliuţe, cimbrul, uleiul si usturoiulpisat. Adaugi sare şi piper, apoi dai vasul la frigider, după ce l-ai acoperit.
Coci cei 2 ardei capia, îi cureţi de coajă şi seminţe, apoi îi tai fâşii lungi de 3 cm şi late de 1 cm.
Intre timp, pui la fiert pastele, iar când sunt gata, le treci printr-un jet de apă rece. Le laşi la scurs în strecurătoare. Scurgi tonul din conservă şi îl amesteci cu miezul de nucă tăiat în jumătate şi cu ardeii copţi.
Amesteci pastele cu această compoziţie şi de salată. Scoţi sosul din frigider, amesteci bine şi presari pătrunjel umpli patru boluri îl torni deasupra verde tocat fin.
Pofta buna!