Salata de paste cu peste alb
PrinteazaSalata de paste cu peste alb din: paste, peste, rosii, busuioc, mustar, ceapa, ulei, otet, sare, piper.
- 3 căni paste fundiţe
- 300 g file de peşte alb (şalău, merluciu etc.)
- 10 roşii cherry
- 1 cană frunze mici de busuioc
- 2 linguri muştar franţuzesc (cu bobiţe)
- 4-5 fire ceapă verde
- 1 lingură oţet
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi peştele 7-8 min în apă cu sare şi puţin oţet. Scoateţi-1 cu spumiera şi lăsaţi-1 să se răcească. între timp, fierbeţi pastele al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Scoateţi-le într-o strecurătoare, spălaţi-le bine sub jet de apă rece şi lăsaţi-le să se scurgă.
Rupeţi în bucăţi frunzele de busuioc, tăiaţi roşiile în sferturi, tăiaţi ceapa rondele. Faceţi un sos amestecând muştarul cu uleiul, oţetul, sare şi piper.
Amestecaţi în castron pastele, peştele rupt bucăţele, ceapa şi sosul, săraţi şi piperaţi după gust. Presăraţi busuioc şi serviţi.
Pofta buna!