Salata de paste cu sos
PrinteazaSalata de paste cu sos din: paste, rosii cherry, sparanghel, rucola, galbenusuri, unt, lamaie, piper alb, sare.
- 400 g paste tip penne
- 100 g rosii cherry
- 5 fire sparanghel
- cateva frunze de rucola
pentru sos:
- 4 galbenusuri
- 250 g unt
- 1 lamaie
- piper alb
- sare
Mod de preparare:
Spală sparanghelul, îndepărtează partea lemnoasă şi opăreşte-l 2-3 minute, la foc mic, în funcţie de grosime. Dacă este fiert prea mult, se înmoaie şi nu mai e crocant. Verifică dacă este fiert cu vârful unui cuţit: dacă intră uşor, sparanghelul e fiert suficient.
Scurge-l şl amestecă-l cu pastele fierte separat, frunze de rucola şi felii de roşie. Separat, freacă energic gălbenuşurile cu două linguriţe cu zeamă de lămâie. Adaugă un praf de sare şi piper, apoi pune pe foc la bain-marie. Toarnă treptat untul topit şi călduţ, amestecând încontinuu.
Lasă pe foc până ce se îngroaşă sosul, apoi aromatizează cu coajă rasă de lămâie. Toarnă sosul peste amestecul de paste şi serveşte de îndată!
Salata de paste cu sos
Pofta buna!