Salata de paste cu sos

Printeaza

Salata de paste cu sos din: paste, rosii cherry, sparanghel, rucola, galbenusuri, unt, lamaie, piper alb, sare.

Ingrediente:Salata_de_paste_cu_sos

  • 400 g paste tip penne
  • 100 g rosii cherry
  • 5 fire sparanghel
  • cateva frunze de rucola

pentru sos:

  • 4 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 1 lamaie
  • piper alb
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală sparanghelul, îndepărtează par­tea lemnoasă şi opăreşte-l 2-3 minute, la foc mic, în funcţie de grosime. Dacă este fiert prea mult, se înmoaie şi nu mai e crocant. Verifică dacă este fiert cu vârful unui cuţit: dacă intră uşor, sparanghelul e fiert suficient.

Scurge-l şl amestecă-l cu pastele fierte separat, frunze de rucola şi felii de roşie. Separat, freacă energic gălbenuşurile cu două linguriţe cu zeamă de lămâie. Adaugă un praf de sare şi piper, apoi pune pe foc la bain-marie. Toarnă treptat untul topit şi călduţ, ameste­când încontinuu.

Lasă pe foc până ce se îngroaşă sosul, apoi aromatizează cu coajă rasă de lămâie. Toarnă sosul peste amestecul de paste şi serveşte de îndată!

Salata de paste cu sos

Salata_de_paste_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.