Salata de paste cu ton si legume
PrinteazaSalata de paste cu ton si legume din: paste, ton, morcovi, masline, ardie gas, gogosari, ceapa rosie, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, otet din vin alb, zeama de lamaie verde, mustar, miere, busuioc.
- 300 g paste fusilli
- 400 g ton maruntit in ulei
- 2 morcovi
- 100 g masline rondele
- 1 ardei gras rosu
- 2 gogosari
- 1 ceapa rosie
- 10 rosii cherry
- sare
- piper
pentru dressing:
- 6 linguri ulei de masline
- 4 linguri otet din vin alb
- 3 linguri zeama de lamaie verde
- 2 lingurite mustar
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita busuioc uscat macinat
Mod de preparare:
Fierbi 1 litru de apă, iar când clocoteşte, adaugi 1 linguriţă cu sare şi pastele.
Cu 3 minute înainte de a expira timpul indicat pe ambalaj, începi să probezi dacă pasteleau consistenţa „al dente” pe care ţi-o doreşti. Scurgi pastele fierte şi le laşi să se mai răcească.
Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa, ardeiul şi gogoşarii, mărunţeşti roşiile decojite. Dai morcovii pe răzătoarea fină.
Amesteci pastele cu legumele, cu măslinele rondele, tonul scurs şi cu dressingul pregătit prin simpla amestecare a ingredientelor.
Salata de paste cu ton si legume
Pofta buna!