Salata de paste cu ton si legume

Printeaza

Salata de paste cu ton si legume din: paste, ton, morcovi, masline, ardie gas, gogosari, ceapa rosie, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, otet din vin alb, zeama de lamaie verde, mustar, miere, busuioc.

Ingrediente:Salata_de_paste_cu_ton_si_legume

  • 300 g paste fusilli
  • 400 g ton maruntit in ulei
  • 2 morcovi
  • 100 g masline rondele
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 gogosari
  • 1 ceapa rosie
  • 10 rosii cherry
  • sare
  • piper

pentru dressing:

  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 linguri otet din vin alb
  • 3 linguri zeama de lamaie verde
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita busuioc uscat macinat

 

Mod de preparare:

Fierbi 1 litru de apă, iar când clocoteşte, adaugi 1 linguriţă cu sare şi pastele.

Cu 3 minute înainte de a expira timpul indicat pe ambalaj, începi să probezi dacă pasteleau consistenţa „al dente” pe care ţi-o doreşti. Scurgi pastele fierte şi le laşi să se mai răcească.

Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa, ardeiul şi gogoşarii, mărunţeşti roşiile decojite. Dai morcovii pe răzătoarea fină.

Amesteci pastele cu legumele, cu măslinele rondele, tonul scurs şi cu dressingul pregătit prin simpla amestecare a ingredientelor.

Salata de paste cu ton si legume

Salata_de_paste_cu_ton_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.