Salată de paste făinoase cu şuncă

Printeaza

O reteta de salata de paste fainoase cu sunca din: paste, sare, ulei, otet, ceapa verde, rosii, sunca, usturoi, piper si boia de ardei dulce.

Ingrediente:Salată de paste făinoase cu şuncă

  • 500 g paste (melcişori, scoici, tăiţei)
  • sare
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri oţet (din vin roşu)
  • 1 leg. ceapă verde
  • 4 roşii cărnoase
  • 400 g şuncă fiartă
  • 2 căţei de usturoi
  • piper negru măcinat
  • boia de ardei dulce

 

Mod de preparare:

Găluştele (tăiţei în formă de găluşte) se fierb în apă sărată 10 minute. Se strecoară şi se scurg. Intr-un castron se amestecă cu ulei şi cu oţet şi se lasă 1/2 oră să se întrepă­trundă. Apoi se taie ceapa verde în inele înguste, se adaugă la paste şi se amestecă.

Pe roşii se face o tăietură în formă de cru­ce. se opăresc, se curăţă de codiţe, se decojesc, se scot sâmburii şi se taie fâşii. Şunca se curăţă de părţile cu grăsime, se taie cu­buri mărunte şi se adaugă împreună cu ro­şiile, la paste.

Usturoiul se curăţă şi se presează cu aju­torul unei prese. Se amestecă bine toate in­gredientele şi se condimentează cu sare. pi­per şi boia de ardei.

Salată de paste făinoase cu şuncă

Salată de paste făinoase cu şuncă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.