Salată de paste făinoase cu şuncă
PrinteazaO reteta de salata de paste fainoase cu sunca din: paste, sare, ulei, otet, ceapa verde, rosii, sunca, usturoi, piper si boia de ardei dulce.
- 500 g paste (melcişori, scoici, tăiţei)
- sare
- 10 linguri ulei
- 6 linguri oţet (din vin roşu)
- 1 leg. ceapă verde
- 4 roşii cărnoase
- 400 g şuncă fiartă
- 2 căţei de usturoi
- piper negru măcinat
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Găluştele (tăiţei în formă de găluşte) se fierb în apă sărată 10 minute. Se strecoară şi se scurg. Intr-un castron se amestecă cu ulei şi cu oţet şi se lasă 1/2 oră să se întrepătrundă. Apoi se taie ceapa verde în inele înguste, se adaugă la paste şi se amestecă.
Pe roşii se face o tăietură în formă de cruce. se opăresc, se curăţă de codiţe, se decojesc, se scot sâmburii şi se taie fâşii. Şunca se curăţă de părţile cu grăsime, se taie cuburi mărunte şi se adaugă împreună cu roşiile, la paste.
Usturoiul se curăţă şi se presează cu ajutorul unei prese. Se amestecă bine toate ingredientele şi se condimentează cu sare. piper şi boia de ardei.
Salată de paste făinoase cu şuncă
Poftă bună!