Salata de paste, naut si pui
Printeaza
- 300 g tăiţei
- un piept de pui
- 100 g năut
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 100 g seminţe de susan
- 100 g caşcaval
- o legătură de pătrunjel
- o lămîie
- un ardei iute
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală şi se fierbe în apă cu puţină sare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Pieptul de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mici.
Se condimentează, se prăjeşte în ulei încins împreună cu usturoiul şi ceapa tocate, se stropesc cu suc de lămîie, se mai prăjesc cinci minute, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Tăiţeii se fierb conform instrucţiunilor de pe plic, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg. Se amestecă bine cu puiul şi ceapa, sarea şi piperul, năutul scurs de apă, seminţele de susan prăjite într-o tigaie fără ulei, ardeiul iute tocat mărunt şi pătrunjelul tocat.
Se presară caşcavalul ras, se amestecă şi se servesc. Salata se poate servi atat calda, cat si rece.
Poftă bună!