Salata de patrunjel cu bulgur
PrinteazaSalata de patrunjel cu bulgur din: bulgur, patrunjel, ceapa, zeama de lamaie, menta, rosie, ulei, sare, piper.
- 1 cană de bulgur
- 2 legături de pătrunjel
- 2 fire de ceapă
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- câteva fire de mentă proaspătă
- 1 roşie mare
- 50 ml ulei (de floarea-soarelui, măsline sau seminţe de struguri)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune bulgurul într-un bol, adaugă sare şi amestecă. Toarnă peste el apă fierbinte cât să-l acopere şi lasă-l cinci minute, până când absoarbe toată apa.
Adaugă uleiul şi amestecă bulgurul cu o furculiţă să se desfacă bob cu bob. încorporează pătrunjelul tocat, ceapa verde tăiată rondele şi menta mărunţită. Stropeşte cu zeamă de lămâie şi presară piper.
La servire, pune deasupra roşie tocată.
Salata de patrunjel cu bulgur
Pofta buna!