Salata de patrunjel cu bulgur

Printeaza

Salata de patrunjel cu bulgur din: bulgur, patrunjel, ceapa, zeama de lamaie, menta, rosie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_patrunjel_cu_bulgur

  • 1 cană de bulgur
  • 2 legături de pătrunjel
  • 2 fire de ceapă
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • câteva fire de mentă proaspătă
  • 1 roşie mare
  • 50 ml ulei (de floarea-soarelui, măsline sau seminţe de struguri)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune bulgurul într-un bol, adaugă sare şi amestecă. Toarnă peste el apă fierbinte cât să-l acopere şi lasă-l cinci minute, până când absoarbe toată apa.

Adaugă uleiul şi amestecă bulgurul cu o furculiţă să se desfacă bob cu bob. încorporează pătrunjelul tocat, ceapa verde tăiată rondele şi menta mărunţită. Stropeşte cu zeamă de lămâie şi presară piper.

La servire, pune deasupra roşie tocată.

Salata de patrunjel cu bulgur

Salata_de_patrunjel_cu_bulgur

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.