Salata de patrunjel cu usturoi si rosii

Printeaza

Salata de patrunjel cu usutroi si rosii din: pătrunjel, vlăstari de floarea-soaretui, roşii (opţional), frunze kale, germeni de fasole mungo şi trifoi, ceapă albă, scorţişoară, suc de lamaie, coriandru, cumin, cimbru uscat, seminţe de pin, nuci macadamia, castraveţi, usturoi, rodie.

Ingrediente:Salata de patrunjel cu usturoi si rosii

  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 mână vlăstari de floarea-soaretui
  • 4 roşii (opţional)
  • 5-6 frunze kale
  • 1 mână germeni de fasole mungo şi trifoi
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriţă coriandru
  • 1 vârf de cuţit cumin
  • 1-2 vârfuri de cuţit cimbru uscat

Pentru sos:

  • 2 linguri seminţe de pin
  • 1 lingură nuci macadamia
  • sucul de la 1 lămâie
  • sucul de la 1-2 castraveţi
  • 12-15 căţei usturoi
  • rodie de decor

Mod de preparare:

Se mărunţesc pătrunjelul, roşiile, frunzele de kale şi ceapa şi se aşază împreună într-un bol, după care se adaugă vlăstarii (floarea-soarelui, mungo, trifoi), mirode­niile şi sucul de lămâie.

Sosul de usturoi se prepară mixând ingredientele în blen­der până când capătă consistenţa unui sos cremos. La final se poate decora cu câteva bobiţe de rodie. Se poate servi amestecând sosul cu salata sau separat.

Salata de patrunjel cu usutroi si rosii

Salata de patrunjel cu usturoi si rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.