Salata de penne cu legume
PrinteazaSalata de penne cu legume din: penne, rosii, masline negre, rosii uscate, porumb, busuioc, frunze de ruccola, frunze de busuioc, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.
- 225 g penne
- 4 rosii
- 50 g masline negre taiate rondele
- 20 g rosii uscate
- 50 g porumb fiert
- busuioc proaspat
- frunze de ruccola
dressing:
- 15 g frunze de busuioc
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 4 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite suc de lamaie
- sare si piper
Mod de preparare:
Fierbeti pastele conform timpului indicat pe pachet, clătiti-le apoi sub apă rece şi scurgeti-le. Puneti-le într-un bol şi lăsaţi-le să se racească;
Dressing: puneţi frunzele de busuioc, usturoiul, uleiul, sarea, piperul şi sucul de lămâie într-un blender.
Procesaţi până când frunzele sunt măruntite, turnaţi apoi compoziţia peste paste şi amestecaţi; Tăiaţi roşiile proaspete în felii mici iar roşiile uscate în cubulete.
Puneti-le într-un bol, adăugaţi boabele de porumb, frunzele de ruccola şi măslinele şi amestecaţi. Transferaţi pastele pe un platou şi adăugaţi deasupra legumele.
Salata de penne cu legume
Pofta buna!