Salata de penne ghiveci
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de penne ghiveci din: penne, vanata, ardei grasi, dovlecei, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si piper.
- 300 g penne
- 1 vanata
- 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben)
- 200 g dovlecei
- 500 g rosii
- 2 cepe
- 100 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa si taiati-o solzi. Rumeniti-o intr-o tigaie adanca, in jumatate din ulei, Spalati si zvantati legumele si rosiile. Taiati dovleceii in patru, pe lung, si apoi in bucatele. Puneti-i in tigaie 10 minute, la foc de potrivit, amestecand.
Taiati ardeii in fasii, indepartand semintele. Taiati vanata in patru, pe lung, si apoi in felii de 2 cm. Scoateti ceapa si dovlecei din tigaie, cu o spumiera si puneti-le intr-un castron. Rumeniti 2 minute vanata si ardeii, sarati, amestecati, micsorati flacara, acoperiti si lasati totul pe foc 15 minute, amestecand din cand in cand.
Tăiaţi roşiile în patru şi înlăturaţi seminţele. Fierbeţi pastele 10 min, al dente, în apă clocotită, cu sare. Când ardeii şi vânata au fiert, scurgeţi-le şi puneţi-le în castron. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul în lamele foarte subţiri.
Puneţi-l la călit, dar nu-l rumeniţi, în restul de ulei din tigaie, iar apoi adăugaţi roşiile şi lăsaţi-le astfel 5 min, la foc mare. Stingeţi focul, adăugaţi pastele scurse, săraţi, piperaţi şi amestecaţi. Răsturnaţi preparatul din tigaie în castron. Omogenizaţi din nou, decoraţi cu frunze de busuioc şi serviţi rece sau călduţ.
Atunci când pregătiţi un ghiveci mare, păstraţi o parte la rece, pentru ca, a doua zi, să preparaţi foarte repede această salată de penne.
Salata de penne ghiveci
Poftă bună!