Salata de penne ghiveci

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de penne ghiveci din: penne, vanata, ardei grasi, dovlecei, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Salata de penne ghiveci

  • 300 g penne
  • 1 vanata
  • 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben)
  • 200 g dovlecei
  • 500 g rosii
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati ceapa si taiati-o solzi. Rumeniti-o intr-o tigaie adanca, in jumatate din ulei, Spalati si zvantati legumele si rosiile. Taiati dovleceii in patru, pe lung, si apoi in bucatele. Puneti-i in tigaie 10 minute, la foc de potrivit, amestecand.

Taiati ardeii in fasii, indepartand semintele. Taiati vanata in patru, pe lung, si apoi in felii de 2 cm. Scoateti ceapa si dovlecei din tigaie, cu o spumiera si puneti-le intr-un castron. Rumeniti 2 minute vanata si ardeii, sarati, amestecati, micsorati flacara, acoperiti si lasati totul pe foc 15 minute, amestecand din cand in cand.

Tăiaţi roşiile în patru şi înlăturaţi seminţele. Fierbeţi pastele 10 min, al dente, în apă clocotită, cu sare. Când ardeii şi vânata au fiert, scurgeţi-le şi puneţi-le în castron. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul în lamele foarte subţiri.

Puneţi-l la călit, dar nu-l rumeniţi, în restul de ulei din tigaie, iar apoi adăugaţi roşiile şi lăsaţi-le astfel 5 min, la foc mare. Stingeţi focul, adăugaţi pastele scurse, săraţi, piperaţi şi amestecaţi. Răsturnaţi preparatul din tigaie în castron. Omogenizaţi din nou, deco­raţi cu frunze de busuioc şi serviţi rece sau călduţ.

Atunci când pregătiţi un ghiveci mare, păstraţi o parte la rece, pentru ca, a doua zi, să preparaţi foarte repede această salată de penne.

Salata de penne ghiveci

Salata de penne ghiveci

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.