Salata de pepene galben cu sunca si masline
PrinteazaSalata de pepene galben cu sunca si masline din: pepene galben, orez, sunca, masline, capere, ardei iute, ulei de masline, cimbru, sare, piper.
- 1 pepene galben
- 200 g orez
- 150 g sunca
- 100 g masline verzi
- 1 lingurita cu capere
- 1 ardei iute
pentru sos:
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingurita cu cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie pepenele pe jumătate şi, cu o lingură, scoate pulpa în bucăţi cât mai mari. Pune-o la scurs într-o strecurătoare.
Taie şunca în cubuleţe, curăţă ardeiil iute de seminţe şi nervuri şi feliază-l. Din pulpa de pepene, formează sfere măricele. Fierbe orezul în apă cu sare.
După ce se răceşte, răsfiră-l cu o furculiţăca să se desfacă bob cu bob. Amestecă-l cu şunca, pepenene şi măslinele.
Adaugă caperele şi amestecă. Pentru sos, amestecă uleiul cu cimbrul, sare şi piper după gust. Toarni peste compoziţia de orez, şuncă şi pepene.
Imparte acest amestec în două porţii egale şi umple cu ele cele două jumătăţi de pepene. Ornează cu frunze de mentă.
Salata de pepene galben cu sunca si masline
Pofta buna!