Salata de pepene rosu, branza feta si busuioc
PrinteazaSalata de pepene rosu, branza feta si busuioc din: pepene, feta, busuioc, muguri de pin, ulei de masline, limeta, portocala, miere, otet, piper, crakers, seminte.
- un kilogram pepene roşu
- 500 g brânză feta
- 100 g busuioc
- 50 g muguri de pin
- 4 linguri de ulei de măsline
- o limetă
- o portocală
- miere
- o linguriţă de oţet balsamic
- piper
- crakers
- seminţe de dovleac
- seminţe de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Pepenele roşu se curăţă de coajă şi seminţe, se taie în feliii apoi în cuburi. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece; pentru 30 de minute.
Intr-un castronel se amestecăi oţetul balsamic cu două linguri de ulei de măsline, piper şi busuioc tocat mărunt. Se adaugă sucul de la limetă, o lingură de miere şi sucul de portocală. Se introduce la rece până în momentul servirii.
Brânza feta se taie în cuburi şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra restul de ulei de măsline, se presară o lingură de busuioc tocat mărunt şi piper după gust. Se amesteca, se scoate pepnele de la rece si se aseaza peste branza. Se presara mugurii de pin si se stropeste cu sosul de otet si portocala.
Se rup bucatile de crakers in bucatele si se pun peste salată. Mugurii de pin pot fi inlocuiti cu seminte de dovleac sau floarea soarelui.
Poftă bună!