Salata de pepeni

Printeaza

Salata de pepeni

Ingrediente:Salata de pepeni

  • 750 g pepene galben
  • 750 g pepene verde
  • 300 g struguri (boabe) de masă
  • 300 g prune bine coapte
  • 200 g zahăr
  • 100 ml rom sau coniac
  • 300 g frişcă bătută
  • 10 g (o lin­guriţă) scorţişoară pisată (facultativ)

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă şi de seminţe pe­penele verde şi cel galben, îl tai cuburi şi îl aşezi în salatieră.

Boabele de struguri spălate şi scurse le aşezi, de asemenea, în salatieră, speli prunele cu apă rece, le pui într-o strecurătoare, le opăreşti în apă clocotită 2 minute, apoi le treci prin apă rece, după care le cureţi foarte uşor de coajă, le scoţi sâmburii şi le tai sferturi.

Amesteci fructele uşor, adaugi zahărul şi scorţişoara (dacă vrei) şi stropeşti cu rom. Serveşti în cupe şi decorezi cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.