Salata de peste afumat cu sfecla
PrinteazaSalata de peste afumat cu sfecla din: peste, cartofi, sfecla, maioneza, castraveciori.
- 6 cartofi
- 1 sfeclă roşie
- 200 g peşte afumat
- 2-3 castraveciori muraţi
- maioneză
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă. Incearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o
cu un prosop de hârtie, îmbrac-o într-o folie de aluminiu şi pune-o în cuptorul deja încins.
După ce s-a copt şi răcit, curăţă sfecla de coajă şi tai-o cubuleţe. La fel procedează şi cu cartofii răcoriţi şi curăţaţi.
Taie mărunt castraveciorii muraţi şi scurge-i de zeamă. Adună într-un vas legumele tăiate, peştele curăţat şi mărunţit, maioneza după gust, sare (dacă mai e cazul) şi amestecă uşor, fără să fărâmiţezi mai mult ingredientele.
Ţine la rece 1-2 ore înainte de a servi.
Pofta buna!