Salata de peste afumat cu zeama de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de peste afumat cu zeama de lamaie din: peste afumat, ceapa, morcovi, untdelemn, otet, masline, sare, frunze de salata si zeama de lamaie.
- 500 g peşte afumat
- 200 g ceapă
- 100 g morcovi
- 2 linguri de untdelemn
- o lingură de oţet
- 70 g măsline fără sâmburi
- sare
- 2-3 frunze de salată
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Peştele afumat (se foloseşte, de obicei, macrou sau hering) se dezosează pe lungimea coloanei vertebrale, se scot eventualele oase mai mari rămase şi se taie în bucăţi egale. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, morcovii se dau pe răzătoarea mare.
Se amestecă legumele cu măslinele, se adaugă untdelemn, oţet şi, dacă mai este nevoie, sare.
Se aşază pe un platou frunzele desalată, ca decor, apoi peste ele se pune amestecul de ceapă, morcovi şi legume, se aşază deasupra bucăţile de peşte, se serveşte cu zeama de lămâie şi se serveşte ca gustare rece.
Poftă bună!