Salată de peşte afumat
PrinteazaSalată de peşte afumat
- 2 bucăţi peşte afumat (macrou)
- 3 cepe vechi
- 4 cartofi noi
- 3 ouă
- ulei
- 1 lingură muştar
- sare
- piper
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 2 ouă. Freci apoi cele două gălbenuşuri fierte cu cel crud, adaugi ulei, sare după gust şi muştar până obţii o maioneză.
Dezosezi peştele, tai ceapa solzişori, iar cartofii cubuleţe, toci şi albuşul fiert rămas şi le amesteci pe toate cu 2/3 din maioneza pregătită.
Dacă mai e nevoie adaugi puţină sare. Aşezi salata pe un platou, o îmbraci cu maioneză şi o decorezi după preferinţă cu măsline, ridichi si verdeaţă.
Poftă bună!