Salata de peste cu morcov

Printeaza

O reteta de salata de fileuri de peste cu morcovi, cartofi, ardei capia, ardei iute, mazare, telina, mustar, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper, paine integrala si baghete.

Ingrediente:Salata de peste cu morcov

  • 500 g fileuri de peşte
  • 3 cartofi
  • doi morcovi
  • doi ardei capia
  • un ardei iute
  • 100 g mazăre
  • un sfert de ţelină
  • un gălbenuş crud
  • un gălbenuş fiert
  • muştar
  • o ju­mătate de lămâie
  • 170 ml ulei
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • pâine integrală
  • baghete

 

Mod de preparare:

Fileurtile de peşte se fierb în apă cu sare şi puţin piper, se scot într-o strecurătoare şi dună ce s-au răcit se taie cubuleţe sau fâşii mici. Cartofii, ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţele şi se fierb.

Intr-un bol se pun gălbenuşul crud şi cel fiert, o linguriţă de muştar, sare şi piper. Se mixează ca să se sfărâme gălbenuşurile, se adaugă uleul treptat şi la urmă suc de lămâie după gust.

Peştele se pune într-un vas mai mare împreună cu legumele tăiate cubuleţe, ardeii capia şi cel iute tocaţi mărunt, mazărea fiertă şi maioneza. Se presară pătrunjel tocat, se amestecă bine cu grijă să nu se sfărâme ingredientele, se aco­peră cu un capac şi se introduce la rece pentru o oră.

Se serveşte cu felii de pâine integrală sau felii de baghetă prăjite la gril.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.