Salată de peşte cu oua si portocala
PrinteazaSalată de peşte cu oua si portocala din: peste, mustar, ceapa rosie, mere, castraveti murati, oua fierte, orez, ulei, otet, sare, piper, tahon si patrunjel.
- 1 kg peste
- 4-5 lingurite mustar
- 1-2 cepe rosii
- 3 mere
- 2 castraveti (murati)
- 4 oua fierte
- 1/2 cesti de orez fiert cu putin curyy
- 100 ml ulei
- 50 ml otet diluat
- sare si piper dupa gust
- 2 fire tarhon sau patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Peştele curăţat şi spălat îl fierbi înăbuşit, iar după răcire, îl cureţi de piele şi oase şi îl desfaci în bucăţi mici. Jumătate din peşte îl amesteci cu muştar, oţet, ulei, piper, ceapă, sare, mere, castraveţii, ouăle, totul tocat mărunt. Peste toate adaugi şi portocala tăiată în cuburi şi orezul fiert.
Amesteci totul bine, apoi adaugi şi restul de peşte. Aşezi pe un platou şi de¬corezi cu tarhon sau cu pătrunjel verde. Il dai la rece şi îl serveşti după 1 -2 ore, timp în care se întrepătrund gusturile. Este un deliciu.
Salată de peşte cu oua si portocala
Pofta buna!