Salată de peşte cu şampanie
PrinteazaSalată de peşte cu şampanie
- 400g file de peşte
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 50g unt
- 1 file anşoa
- 125ml şampanie
- 75ml smântână
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se curăţă şi se spală dovlecelul şi morcovul şi se taie în bastonaşe subţiri, apoi se pun în apa clocotită.
Se fierb 10 minute şi se scurg de apă. Se condimentează fileurile şi se prăjesc în unt. Se adaugă în tigaie şi fileul de anşoa.
Se toarnă şampania peste fileuri şi se pune vasul la cuptor pentru 5-10 minute. Se scoate apoi peştele din tavă şi în sosul rămas se adaugă smântână, restul de unt, piper şi sare, după gust.
Se fierbe acest sos timp de 3 minute, apoi se stropeşte cu el peştele aranjat pe un pat de beţişoare de morcov şi dovlecel.
Pofta buna!