Salată de peşte cu şampanie

Printeaza

Salată de peşte cu şampanie

Ingrediente:Salată de peşte cu şampanie

  • 400g file de peşte
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 50g unt
  • 1 file anşoa
  • 125ml şampanie
  • 75ml smântână
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se curăţă şi se spală do­vlecelul şi morcovul şi se taie în bastonaşe subţiri, apoi se pun în apa clocotită.

Se fierb 10 minu­te şi se scurg de apă. Se condi­mentează fileurile şi se prăjesc în unt. Se adaugă în tigaie şi fileul de anşoa.

Se toarnă şam­pania peste fileuri şi se pune vasul la cuptor pentru 5-10 mi­nute. Se scoate apoi peştele din tavă şi în sosul rămas se adaugă smântână, restul de unt, piper şi sare, după gust.

Se fierbe acest sos timp de 3 minute, apoi se stropeşte cu el peştele aranjat pe un pat de beţişoare de morcov şi dovlecel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.