Salata de peste cu sfecla rosie
PrinteazaSalata de peste cu sfecla rosie din: sfecla rosie, linte verde, ceapa verde, mar, radicchio, macrou afumat, lamaie, smantana, hrean.
- 6-10 sfecle rosii
- 40g de linte verde, fiarta
- 1 legatura de ceapa verde, feliata subtire in diagonala
- 1 mar, feliat subtire
- 1 salata radicchio, maruntita
- 1 macrou afumat (circa 250g), fara oase, maruntit
Ingrediente pentru dressing:
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 50 ml de smantana
- 2 linguri de hrean
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune sfeclele rosii, necuratate de coaja, intr-o tava de copt si coace-le 35-50 de minute. Apasa-le usor dupa 35 de minute, daca par moi, inseamna ca sunt facute. Scoate-le si pune-le deoparte sa se raceasca.
Cu ajutorul unui cutit mic ascutit, decojeste cu grija sfeclele roşii, apoi taie-le in sferturi. Amesteca ingredientele pentru dressing intr-un bol mic. Pune lintea, ceapa verde, marul, frunzele de radicchio si macroul intr-un bol mare, adauga jumatate din cantitatea de dressing si amesteca totul.
Pune salata pe un platou, intinzand si un strat de sfecla rosie in acest timp. Serveste salata alaturi de dressingul ramas.
Salata de peste cu sfecla rosie
Pofta buna!