Salata de peste cu sos de mustar
PrinteazaSalata de peste cu sos de mustar
- 200g peşte sărat (mărunt)
- 300g cartofi
- 50g măsline
- l-2 linguri oţet
- 4-5 linguri ulei
- lingură muştar
- 1leg. pătrunjel
- l/2 gogoşar acru
- sare
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, în apă sărată, apoi se lasă la răcit, se curăţă şi se taie în felii. Peştele se spală, se curăţă de cap, măruntaie şi coadă, după care se taie în două bucăţi.
Muştarul se omogenizează cu uleiul adăugat treptat, cu oţetul şi cu puţină apă, amestecând încontinuu.
Sosul obţinut se toarnă apoi peste peşte şi cartofi. Salata se aşază pe platou sau pe farfurie şi se garniseşte cu felii de măsline, gogoşar roşu şi pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pofta buna!
Absolut delicioasa salata de peste cu sos de mustar! Trebuie s-o incercati!