Salata de peste si andive
PrinteazaSalata de peste si andive din: file de cod, morcov, telina, andiva, masline, ulei de masline, seminte de coriandru, lamaie, marar, sare si piper.
- 250 g file de cod sau alt peste alb
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 andiva
- 50 g masline fara samburi
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
- 1 lamaie
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi fileul de peşte la fiert în apă cu puţină sare şi 2 linguri oţet şi fierbeţi-l la foc mic 10 minute, apoi scoateţi-l pe şervetele absorbante. Curăţaţi ţelina şi morcovul şi daţi-le pe răzătoarea mică. Spălaţi andiva şi tăiaţi-o în rondele subţiri Puneţi morcovul ţelina şi andiva într-un castron.
Adăugaţi peştele fiert, tăiat în bucăţi potrivite, uleiul, mărarul tocat mărunt, măslinele tăiate în rondele subţiri, coriandrul, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi cu grijă pentru a nu sfărâma prea mult peştele şi serviţi salata ornată cu sferturi de lămâie si mărar.
Salata de peste si andive
Pofta buna!