Salata de peste si andive

Printeaza

Salata de peste si andive din: file de cod, morcov, telina, andiva, masline, ulei de masline, seminte de coriandru, lamaie, marar, sare si piper.

Ingrediente:Salata_de_peste_si_andive

  • 250 g file de cod sau alt peste alb
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 andiva
  • 50 g masline fara samburi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
  • 1 lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi fileul de peşte la fiert în apă cu puţină sare şi 2 linguri oţet şi fierbeţi-l la foc mic 10 minute, apoi scoateţi-l pe şervetele absorbante. Curăţaţi ţelina şi morcovul şi daţi-le pe răzătoarea mică. Spălaţi andiva şi tăiaţi-o în rondele subţiri Puneţi morcovul ţelina şi andiva într-un castron.

Adăugaţi peştele fiert, tăiat în bucăţi potrivite, uleiul, mărarul tocat mă­runt, măslinele tăiate în rondele subţiri, coriandrul, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi cu grijă pentru a nu sfărâma prea mult peştele şi serviţi sa­lata ornată cu sferturi de lămâie si mărar.

Salata de peste si andive

Salata_de_peste_si_andive

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.