Salata de portocale si curcan fript
PrinteazaO reteta simpla de Salată de portocale şi curcan fript din: carne de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sare, piper negru, frunze de nasturel, portocale, miere, mustar cu boabe si esalota.
- 500 g carne de curcan, fără piele, dezosată
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 4 cepe verzi, tocate
- sare şi piper negru
- un pumn de frunze de năsturel, fără codiţe
pentru marinată:
- 2 portocale mari
- 2 linguriţe de miere
- 2 linguriţe muştar cu boabe
- 1 eşalotă, tocată mărunt
Mod de preparare:
Pentru marinată, se curăţă o portocală de coajă şi de pieliţele albe şi se taie rondele deasupra unui castron în care se adună sucul. Acestea se taie în două şi se pun deoparte. Se stoarce sucul de la a doua portocală în castron.
Adăugaţi mierea, muştarul şi eşalota. Se taie carnea de curcan în fâşii subţiri. Se adaugă în marinată, având grijă să fie acoperite toate bucăţile cu sos. Se pune un capac şi se lasă la marinat la rece 15 minute. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie sau un tuci.
Se pun serii de fâşii de curcan marinat şi se prăjesc rapid 5-6 minute până se rumenesc. Se adaugă ceapa verde la ultima serie şi se mai prăjeşte 2 minute, La sfârşit, se repune toată carnea de curcan în tigaie. Se sărează şi se piperează puţin, se toarnă restul de marinată şi se dă într-un clocot.
Se împarte năsturelul la 4 farfurii, se presară câteva bucăţele de portocală, iar pe deasupra se pune carnea de curcan şi restul de portocală.
Pentru a se servi fierbinte, se vor adăuga năsturelul şi bucăţelele de portocală în tuci, împreună cu marinata. Pentru a prepara un sos cremos, se pot adăuga 4 linguri de brânză proaspătă degresată când se ia de pe foc.
Salata de portocale si curcan fript
Poftă bună!