Salată de portocale şi sparanghel
PrinteazaO reteta de salata de portocale si sparaghel din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper.
- 250 g sparanghel curătat şi tăiat în bucăti de 5 cm
- 2 portocale mari
- 2 roşii tăiate în 8
- salată verde tăiată fâşii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 lingurită otet din vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi sparanghelul în apă cu sare timp de 3–4 minute până se înmoaie. Scurgeţi sparanghelul şi îl clătiţi sub jet de apă rece.
Spălaţi portocalele, radeţi coaja de la jumătate de portocală şi o puneţi deoparte. Curăţati portocalele de membranele care le învelesc şi le tăiaţi bucăti.
În vasul de servit puneţii sparanghelul, portocalele, roşiile şi salata. Amestecaţi separat uleiul de măsline cu otetul, 1 lingură de suc de portocale şi 1 lingură de coajă rasă.
Potriviţi sosul de sare şi piper. Înainte de a consuma salata, turnaţi sosul peste salată şi amestecaţi cu grijă.
Salată de portocale şi sparanghel
Pofta buna!