Salata de porumb
PrinteazaSalata de porumb
Ingrediente:
- 6 rosii
- 2 ardei verzi
- 300 g sunca fiarta sau carne afumata
- 600 g boabe de porumb (din conserva)
- 1 ceapa verde
- 4 linguri hrean (din conserva)
- zeama de la 1 lamaie
- 1 priza zahar
- sare
- piper negru macinat
- 4 linguri maioneza (pentru salata)
- 3 linguri mazare (din conserva)
- 2 linguri patrunjel taiat nu prea marunt
Mod de preparare:
Pe rosii se fac taieturi cu cutitul in forma de cruce. Se oparesc apoi cu apa fiarta, se curata de codite, se decojesc. se scot samburii, iar partea carnoasa se taie cuburi.
Ardeii se curata de asemenea de coceni, se taie cuburi. Sunca sau carnea afumata se taie in bucati mici. Boabele de porumb se lasa sa se scurga si impreuna cu rosiile, ardeii si sunca sau carnea afumata se pun intr-un castron.
Ceapa verde se taie marunt. Hreanul se amesteca cu zeama de lamaie, zahar, sare, piper si maioneza. La sfarsit se incorporeaza si mazarea, dupa care se presara patrunjel peste mixtura.
Salata de porumb
Pofta buna!