Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci
PrinteazaSalată de praz, cu brânză, mere şi nuci din: tulpini de praz, mere, suc de lamaie, suc de portocale, sare, piper, miez de nuca, branza roquefort, smantana si patrunjel.
- 2 tulpini de praz
- 2 mere
- cate 3 linguri de suc de lamaie, respectiv portocale
- 2 linguri ulei de susan
- sare
- piper macinat
- 80 g miez de nuca
- 200 g branza Roquefort
- 3 linguri smantana
- patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Prazul se spală bine, iar partea albă şi cea verde se taie inele fine. Merele se curăţă, se scoate cotorul, apoi se taie felii, care se amestecă într-un castron cu inelele de praz. Sucul de lămâie şi portocale se amestecă cu uleiul de susan şi se dă cu sare şi piper. Sosul obţinut se toarnă peste salata de praz şi mere.
Brânca se taie în bucăţele, care s;e pun peste salată. Se pune :şi miezul de nucă şi smântână, se amestecă bine şi se decorează cu frunze de pătrunjel.
Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci
Pofta buna!