Salata de praz cu capere
PrinteazaSalata de praz cu capere din: praz, ulei de măsline, vin alb, sare, capere, stafide, piper.
- 4 tije de praz tăiate beţişoare
- 75 ml ulei de măsline
- 4 linguri vin alb
- sare, piper negru
- 1 lingura capere
- 30 g stafide
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul cu vinul, sare şi piper într-o tigaie mare. Se pun în acest amestec firele de praz şi se presară caperele şi stafidele. Se pune compoziţia la fiert şi se lasă să fiarbă acoperită, la foc mic, 15 minute în acest timp se stropeşte de 2-3 ori cu zeama din tigaie.
Se ia capacul şi se mai fierbe la foc iute 5 minute. Se lasă să scadă zeama, stropind mereu prazul. Se serveşte prazul cu sosul în care a fiert şi presărat cu piper.
Pofta buna!