Salata de praz cu papadie
PrinteazaSalata de praz cu papadie din: praz, papadie, piper, supa, ulei, sare.
- 8 fire praz
- 1 mănunchi mare de frunze de păpădie (sau rucola)
- 1 linguriţă piper Sichuan
- 50 ml supă clară de legume
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă prazul şi se aşază într-o sită pentru fiert la aburi. Se umple pe trei sferturi oala pentru fiert la aburi şi se adaugă jumătate din cantitatea de piper.
Se instalează deasupra sita cu praz. Se presară peste el sare, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă 45 minute.
Se curăţă şi se spală frunzele de păpădie. Se încinge uleiul de măsline şi se călesc puţin frunzele de păpădie, la foc moale, amestecând, cca 2 minute. Apoi se toarnă supa de legume.
Se lasă să dea un clocot şi se ia vasul de pe foc. Se toarnă frunzele cu tot cu zeama lor în vasul mixerului şi se pasează la viteză maximă.
Sosul obtinut se toarnă într-un bol. Se sărează si se piperează.
Se scot tijele de praz din dispozitivul cu aburi şi se aşază pe un platou. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se presară cu piper Sichuan şi se servesc cu sosul verde.
Salata de praz cu papadie
Pofta buna!