Salata de praz cu sos de maioneza
PrinteazaSalata de praz cu sos de maioneza din: praz, sare, oua, cartofi, mustar, ulei, lamaie, marar.
- praz
- sare
- 2 ouă fierte tari
- 1 cartof fiert
- 2 linguri cu muştar
- 1 cană cu ulei
- 1/2 lămâie
- 2 ouă
- mărar
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul de foile veştede şi de capetele care au stat în pământ. Tăiaţi fiecare fir în felii subţiri. Puneţi prazul în sită, spălaţi-l în 2-3 ape, apoi scurgeţi-l 1-2 min şi puneţi-l la fiert în apă care clocoteşte pentru 2-3 minute.
Scurgeţi apa şi puneţi prazul într-un castron adânc. Presăraţi 1 linguriţă cu sare peste praz, amestecaţi uşor.
Faceţi o maioneză din gălbenuşurile fierte trecute pe răzătoarea mare, amestecate cu cartoful făcut piure, un praf de sare, muştar – toate amestecate cu lingura de lemn.
Turnaţi uleiul câte puţin, amestecaţi energic cu lingura, subţiaţi cu zeamă de lămâie. Turnaţi maioneza peste praz, amestecaţi uşor, lăsaţi la rece 15 minute.
Presăraţi cu mărar tocat, decoraţi cu roşii felii.
Pofta buna!