Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon

Printeaza

Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon

Ingrediente:Salata de primavara cu sos din miere si tarhon

  • 1 salată verde
  • 4 roşii
  • 6-7 ridichi
  • 1 castravete
  • sare după gust
  • câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel

Pentru sos ai nevoie de:

  • 5 linguri ulei
  • 1/2 lingură sare
  • piper după gust
  • 2 linguriţe de muştar
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriţă de miere
  • câteva frunze de tarhon

 

Mod de preparare:

Cureţi salata şi, ca să fii sigură că nu mai are nici un fel de impurităţi, o laşi în apă rece cu sare pentru 10 minute.

Intre timp speli roşiile, ridichile şi castravetele şl le laşi să se scurgă. Tai salata în fâşii mai groase şi apoi roşiile, castravetele cu tot cu coajă şi ridichile.

Aşezi toate legumele într-o salatieră şi pregăteşti sosul  astfel: Tai mărunt tarhonul, îl amesteci cu muştarul. adaugi uleiul,  zeama de lămâie, mierea şi la urmă sarea, piperul, mărarul şi pătrunjelul. .

Torni sosul peste salată numai în momentul când o aduci la masă.

Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon

Salata de primavara cu sos din miere si tarhon

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.