Salata de pui cu dovleac

Printeaza

Salata de pui cu dovleac din: dovlecei, rosii, piept de pui, mere, rucola, zahar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 4 roşii mari
  • 300 g piept de pui
  • 2 mere
  • 20 fire de rucola
  • 1/2 linguriţă cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală pieptul de pui, dezosează-l, taie-l fileuri şi pune-l pe grătar. Presară deasupra lui sare, zahăr şi piper.

După 10 minute, întoarce-l pe partea cealaltă şi ia-l de pe foc după alte 5 minute. Când s-a răcit, taie-l felii sau cubuleţe. Curăţă feliile de dovleac de coajă, taie-le cubuleţe şi pune-le la fiert în puţină apă cu sare.

Lasă-le să se înmoaie puţin, cât să rămână cuburile întregi. Spală bine tuchini şi taie-i în felii mai mari. Curăţă merele de coajă, scoate seminţele şi taie-le cubuleţe.

Spală frunzele de rucola şi roşiile, pe care le tai felii. Pune totul într-un castron, adaugă pieptul de pui şi dovleacul şi presară sare şi piper după gust.

Stropeşte cu ulei şi amestecă bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.