Salata de pui cu dovleac
PrinteazaSalata de pui cu dovleac din: dovlecei, rosii, piept de pui, mere, rucola, zahar, ulei, sare, piper.
- 2 dovlecei
- 4 roşii mari
- 300 g piept de pui
- 2 mere
- 20 fire de rucola
- 1/2 linguriţă cu zahăr
- 3 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală pieptul de pui, dezosează-l, taie-l fileuri şi pune-l pe grătar. Presară deasupra lui sare, zahăr şi piper.
După 10 minute, întoarce-l pe partea cealaltă şi ia-l de pe foc după alte 5 minute. Când s-a răcit, taie-l felii sau cubuleţe. Curăţă feliile de dovleac de coajă, taie-le cubuleţe şi pune-le la fiert în puţină apă cu sare.
Lasă-le să se înmoaie puţin, cât să rămână cuburile întregi. Spală bine tuchini şi taie-i în felii mai mari. Curăţă merele de coajă, scoate seminţele şi taie-le cubuleţe.
Spală frunzele de rucola şi roşiile, pe care le tai felii. Pune totul într-un castron, adaugă pieptul de pui şi dovleacul şi presară sare şi piper după gust.
Stropeşte cu ulei şi amestecă bine.
Pofta buna!