Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio
PrinteazaO reteta de salata de pui cu fasole verde si frunze de raddicchio din: cartofi, sare, salata verde asortata, radicchio, fasole verde, file de piept de pui, piper, ulei de susan, otet balsamic alb si susan.
- 250 g cartofi noi mici
- sare
- 300 g salată verde asortată (de ex. ruccola şi lollo bianco)
- 1 radicchio
- 200 g fasole verde
- 500 g file de piept de pui
- 2 linguri ulei de rapiţă
- piper
- 4 linguri ulei de susan
- 3 linguri oţet balsamic alb
- 2 linguri susan
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă cu sare; se lasă să fiarbă cca 20-25 min. Se pregăteşte salata verde şi se taie bucăţi potrivite. Se curăţă şi se spală fasolea verde şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare 8-10 min. Se scoate, se trece puţin printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se spală pieptul de pui, se şterge şi se taie fâşii de 2-3 cm. Se prăjesc la foc iute în ulei încins 2-4 min. Se sărează şi se piperează.
Pentru vinegretă, se amestecă uleiul de susan cu oţet, sare şi piper. Se decojesc cartofii, se taie jumătăţi sau sferturi şi se amestecă împreună cu salata verde şi vinegretă. Se serveşte cu fâşii de pui şi se presară seminţe de susan.
Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio
Pofta buna!