Salată de pui cu fasole verde şi porumb
PrinteazaSalată de pui cu fasole verde şi porumb
- 1/2 piept de pui
- 400 g fasole verde
- 1 cutie mică porumb (de 200 g)
- 2 morcovi
- 2 ouă
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă muştar
- 200 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat fierbi fasolea verde şi morcovii curăţaţi. Pui şi 1 ou să fiarbă şi când e gata freci gălbenuşul fiert şi răcit cu cel crud. Adaugi uleiul puţin câte puţin, un praf de sare şi de piper şi amesteci până obţii o maioneză.
O subţiezi cu muştar şi zeamă de lămâie şi dai maioneza la rece. După ce au fiert carnea şi legumele, le scurgi de zeamă, tai carnea şi fasolea bucăţi, iar morcovii rondele.
Le amesteci cu boabele de porumb scurse de zeamă şi cu maioneză şi mai adaugi sare şi piper dacă mai e nevoie. Salata e foarte bună după ce ai ţinut-o la frigider jumătate de oră.
Salată de pui cu fasole verde şi porumb
Poftă bună!