Salata de pui cu fasole verde
PrinteazaSalata de pui cu fasole verde
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 500 g fasole verde
- o ceapa alba
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- o lingura de miere
- sare
- piper
- o rosie
- 2 oua fierte
- 50 g cascaval ras
Mod de preparare:
Fasolea verde se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă tot în apă cu sare, până se înmoaie. Dacă vreţi să nu îşi schimbe culoarea în timpul fierberii, puneţi câteva picături de zeamă de lămâie.
După ce s-a fiert pieptul, se scurge de apă şi se taie fâşii potrivite. La fel se procedează şi cu ceapa, care se curăţă şi se taie solzişori. Se pun şi ouăle să fiarbă, iar după ce s-au fiert se ţin în apă câteva minute ca să se poată curăţa mai uşor.
Albuşul se taie fâşii, iar gălbenuşul se dă pe răzătoarea mică. Roşia se taie în bucăţi potrivite şi se amestecă toate ingredientele cu sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie şi se serveşte ornată cu gălbenuş ras şi caşcaval.
Salata de pui cu fasole verde
Pofta buna!