Salata de pui cu mere si nuci
PrinteazaSalata de pui cu mere si nuci din: piept de pui, mere, nuci, salata, ulei, merisoare, telemea, sare, piper, cimbru, busuioc, faina, zahar, seminte de mustar, vin, smantana, unt.
- 1 piept de pui dezosat
- 3 mere
- miezul de la 10-15 nuci
- 1 salată verde
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 g merişoare uscate
- opţional, 100 g telemea
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
Pentru dressing:
- 2 linguri făină
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri seminţe de muştar măcinate fin
- 1 linguriţă sare
- 125 ml vin sec
- 2 ouă
- 125 ml smântână sau lapte
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci între şervete şi o tai în felii subţiri. O presari cu condimente după gust şi o rumeneşti pe grătar, întorcând-o pe ambele părţi.
Pentru sos, rumeneşti într-o tigaie, la foc mic, făina, zahărul, praful de muştar şi sarea, amestecând încontinuu pentru 1/2 minut, după care stingi treptat cu viriul şi amesteci. Adaugi ouăle bătute şi laşi pe foc până când sosul capătă consistenţa smântânii.
Speli frunzele de salată, iar după ce s-au scurs, le rupi în fâşii.
Amesteci într-un bol salata, merişoarele, nucile, merele spălate şi tăiate în cuburi, cubuleţe de telemea şi carnea. Stropeşti salata cu sosul pregătit anterior şi o serveşti imediat.
Salata de pui cu mere si nuci
Pofta buna!