Salata de pui cu morcovi, telina si mar
PrinteazaSalata de pui cu morcovi, telina si mar din: morcovi, telina, piept de pui, mar, maioneza, sare, piper, usturoi, rosii, porumb, seminte de rodii, menta, ardei galben, topping.
- 2-3 morcovi
- o ţelină
- 150 g piept de pui
- un măr
- maioneză
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi
- 6-7 roşii (de culoare galbenă în formă de pară)
- o linguriţă de porumb
- câteva seminţe de rodii
- 2 frunzuliţe de mentă
- jumătate de ardei galben
- puţin topping pentru design
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii, ţelina, merele şi usturoiul se rad pe răzătoarea mică, se storc bine, se sărează se piperează şi se amestecă bine cu maioneza. Pieptul de pui se face pe grill, după care se taie în bucăţele mici şi de asemenea se amestecă bine cu maioneza. Se ia o formă rotundă, se udă cu un pic de apă înăuntru (pentru a se putea dezlipi bine salata), după care se pune pieptul de pui pe primul strat.
Se adaugă salata de crudităţi, se apasă bine şi se răstoarnă pe farfurie.
Va ieşi o frumoasă formă rotundă, iar pe stratul de jos va fi salată, iar deasupra pieptul de pui. Se trece la decorarea salatei, se pun în mijloc linguriţa de porumb, 2-3 feliuţe de măr şi frunzele de mentă.
Pe farfurie se va desena cu toppingul pe care îl avem, se va decora cu roşii, ardei şi cu seminţe de rodii.
Salata de pui cu morcovi, telina si mar
Pofta buna!