Salata de pui cu porumb si alune
PrinteazaSalata de pui cu porumb si alune
Ingrediente:
- 300 g piept de pui
- 250 g de boabe de porumb
- 1 salata verde
- 50 g de alune prajite
- sare
- piper alb
- 50 g de cascaval
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- 1-2 castraveti
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se pune la fiert pieptul de pui intr-o oala cu apa si putina sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia spuma si se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute.
Se scoate puiul din apa si se lasa la scurs pe un prosop absorbant de bucatarie. Dupa ce s-a racit carnea de pui, se taie fasii potrivite.
Separat, in 4 boluri mici se pun urmatoarele ingrediente: un rand de salata verde taiata fasii mari sau rupta ca sa nu-si piarda vitaminele, o parte din alunele pisate, un rand de castraveti taiati felii, cascavaiul taiat cubulete sau dat prin razatoare, un rand de fasii de pui fiert.
Dupa preferinte se poate pune un strat de porumb si sa se presare alunele ramase. Peste salata se pune un sos preparat din uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul si putin zahar.
Salata se serveste ca aperitiv cu paine neagra cu seminte.
Salata de pui cu porumb si alune
Pofta buna!
Interesanta salata de pui cu alune. Sa incerc si eu asa.