Salata de pui cu sos de maioneza
PrinteazaSalata de pui cu sos de maioneza din: sunca de pui, bacon, cartofi, rosii, ardei gras, masline, ulei, zeama de lamaie, patrunjel, marar, sare, piper.
- 300 g sunca de pui
- 200 g bacon
- 300 g cartofi fierti in coaja
- 2 rosii
- 1 ardie gras
- 100 g masline fara samburi
- 4 linguri ulei
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri patrunjel si marar tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preparaţi sosul. Puneţi într-un castron maioneza, muştarul, iaurtul, zahărul, oţetul, sare şi piper. Amestecaţi totul cu un tel. Jumătate din cantitatea de sos o puneţi deoparte, pentru ornat. Restul sosului rămâne în castron.
Fierbeţi carnea de pui, tăiaţi-o cubuleţe sau fâşii. Fierbeţi mazărea câteva minute în puţină apă cu sare; scurgeţi-o. Tăiaţi ţelina şi gulia cubuleţe sau julien. Curăţaţi merele de cotoare şi tăiaţi-le cuburi mici. Puneţi carnea, ţelina, gulia, mazărea şi merele în castronul cu sos şi amestecaţi.
Pregătiţi vasele pentru servirea salatei. Alegeţi cupe cu picior. Treceţi o felie de lămâie pe buza vaselor, pentru a le umezi, iar apoi treceţi marginea cupelor prin boia de ardei. Distribuţi salata în cupe şi adăugaţi 1-2 linguriţe de sos.
In mijlocul fiecărei cupe puneţi câte o jumătate de ou fiert, iar pe marginea cupei agăţaţi o felie de lămâie. Păstraţi cupele de salată la frigider până la servire.
Pofta buna!
O sa fac si eu salata asta!