Salata de pui cu sos
PrinteazaSalata de pui cu sos din: piept de pui, fasole boabe neagra, rosii, ceapa verde, sare, vin, vermut, amidon, zeama de lamaie, zahar, patrunjel, tarhon.
- 1 piept de pui
- 1 cutie cu fasole boabe neagra
- 2 rosii galbene
- 1 legatura de ceapa verde
- sare
pentru sos:
- 1 cescuta cu vin alb
- 1 lingura cu vermut sec
- 1/2 lingurita cu amidon
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- 1/2 lingurita cu zahar
- patrunjel
- tarhon
Mod de preparare:
Pune carnea la fiert în apă cu un praf de sare. Adună spuma ori de câte ori este nevoie. Taie carnea fiartă în cubuleţe şi amestec-o cu boabele de fasole scurse, ceapa tăiată în rondele şi roşiile în felii.
Separat, freacă gălbenuşurile cu vermutul şi zahărul. Adaugă amidonul şi stropeşte cu zeama de lămâie. Toarnă vinul treptat, apoi pune totul pe foc mic la bain-marie.
Amesteca energic până ce compoziţia devine omogenă. La final, potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu pătrunjel şi două frunze de tarhon. După ce s-a răcorit, toarnă sosul în salată.
Salata de pui cu sos
Pofta buna!