Salata de pui cu taitei si piersici

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de pui cu taitei si piersici din: paste, sare, file de piept de pui, ulei de masline, piersici, telina, ardei gras verde, ceapa verde, patrunjel verde, maioneza, branza de vaci, piper si praf de curry.

Ingrediente:Salata de pui cu taitei si piersici

  • 200 g paste (de ex. farfalle)
  • sare
  • 500 g file de piept de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 g felii de piersici (conservă)
  • 50 g rădăcină de ţelină
  • 1 ardei gras verde
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 200 g maioneză
  • 200 g brânză de vaci
  • piper
  • 2 linguri praf de curry

 

Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert într-o can­titate mare de apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se încinge uleiul de măs­line într-o tigaie şi se prăjeşte car­nea 6 min. pe fiecare parte. Se trec pastele prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se lasă să se scurgă feliile de piersici şi se păstrează cca 5 lin­guri de suc. Rădăcina de ţelină şi ardeiul gras se curăţă şi se taie mărunt. Ceapa verde se taie ron­dele. Se toacă pătrunjelul.

Se prepară dressingul: se ames­tecă maioneza cu brânză de vaci şi suc de piersici; se adaugă pă­trunjelul, ţelina, ardeiul şi ceapa verde. Se condimentează cu sare, piper şi curry. Se taie carnea cu­buri de 1 cm şi se adaugă, împre­ună cu pastele.

Salata se sărează şi se piperea­ză şi se aşază în 4 boluri, cu feliile de piersici. Se dă salata la frigider până în momentul servirii. Se or­nează cu cocos ras şi frunze de mentă.

Salata de pui cu taitei si piersici

Salata de pui cu taitei si piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.