Salată de pui fript cu marar si tarhon
PrinteazaSalată de pui fript cu marar si tarhon din: piept de pui, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, boabe de struguri rosii, cozi de telina, ceapa rosie, tarhon, marar, smantana, maioneza, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper.
- 700-750 g piept de pui, fara oase si piele
- 1/2 cana zeama de lamaie
- 1/4 cana ulei de masline
- 4 catei de usturoi, bine zdrobiti
- 1 lingura fulgi ardei iute
- 1 cana boabe de struguri rosii, taiate in jumatati
- 1 mar verde, curatat de samburi, taiat fasii subtiri
- 1/2 cana cozi de telina, taiate bucatele
- 1/2 ceapa rosie medie, tocata
- 1/2 cana tarhon proaspat, tocat marunt
- 2 linguri marar tocat
sos:
- 1/2 cana smantana
- 1/2 cana maioneza
- 1/4 cana otet de mere
- 1/4 cana suc de lamaie
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Preparaţi marinata pentru pui, amestecând 1/2 cană suc de lămâie cu uleiul de măsline, usturoiul, fulgii de ardei. Tăiaţi bucăţile de piept pe grosime, lăsaţi-le să stea în marinată cel puţin 30 min, la frigider.
Scoateţi-le din marinată şi frigeţi-le pe grătar, la 10-12 cm distanţă de jar, cca 3-4 min pe fiecare parte.
Luaţi carnea de pe foc, lăsaţi-o să se răcească, apoi tăiaţi-o fâşii subţiri. Preparaţi sosul pentru salată, amestecând bine ingredientele. Puneţi carnea într-un castron, adăugaţi strugurii, merele, ţelină, tarhonul şi mărarul.
Turnaţi sosul, potriviţi de sare şi piper, amestecaţi uşor. Serviţi după cca 10-15 min, ca să se amestece aromele.
Pofta buna!