Salata de pui in stil asiatic
PrinteazaSalata de pui in stil asiatic din: taieţei de orez, morcovi, castravete, salata verde, menta, carne de pui, seminte de susan, ghimbir, ardei iute, oţet de vin roşu, sos de soia, ulei de floarea soarelui şi ulei de susan.
Ingrediente:
- 150 g taieţei de orez
- 2 morcovi, curăţaţi de coajă
- 1/2 castravete, tăiat felii
- 2 salate verzi mici
- 6 frunze de mentă proaspătă
- 250 g carne de pui fiartă, sfâşiată
- 3 linguriţe seminţe de susan rumenite
Pentru vinegreta:
- 1 lingură ghimbir răzuit
- 1-2 ardei iute, tocat
- 3 linguri oţet de vin roşu, sos de soia, ulei de floarea soarelui şi ulei de susan
Mod de preparare:
Intr-un vas larg pune tăieţeii şr toarnă deasupra apă clocotindă. Lasă vasul acoperit 15 min, amestecând frecvent. Cu ajutorul cuţitului de curăţat legume, taie morcovul fâşii lungi şi pune-l direct în bol. Adaugă castravetele.
Pentru a prepara vinegreta, amestecă ingredientele Scurge tăieţeii de apă şi apoi trece-i rapid sub jet de apă rece, scurge-i din nou şi adaugă-i peste morcov şi casţravete împreună cu jumătate din vineşretă.
Amestecă bine pentru a se unge uniform şi adaugă frunzele de salată rupte şi menta. Aşază salata pe platoul de servit. Combină carnea cu vinegreta rămasă şi aşază deasupra. Ornează cu frunze de mentă şi presară seminţele de susan rumenite.
Salata de pui in stil asiatic
Pofta buna!
Imi place salata de pui