Salata de pui si fasole
PrinteazaSalata de pui si fasole din: fasole boabe, file de piept de pui, usturoi, otet de mere, mustar dijon, ulei de masline, zeama de portocala, zucchini, telina, ricotta, rosie, salata verde, busuioc verde.
- 250 g fasole boabe fiarta
- 300 g file de piept de pui
- 1 catel de usturoi
- 50 ml otet de mere
- 1 lingura mustr Dijon
- 5 linguri ulei de masline
- 6 linguri zeama de portocala
- 2 zucchini
- 1 telina mijlocie
- 50 g ricotta
- 1 rosie
- 1 salata verde
- 1 fir de busuioc verde
Mod de preparare:
Pentru dressing, mixezi în blender usturoiul zdrobit, oţetul, muştarul şi uleiul de măsline, precum şi 4 linguri zeamă de portocală. Frigi pieptul de pui şi îl tai în cuburi. Cât e fierbinte, îl pui într-un bol şi torni dressingul peste el, apoi acoperi vasul, lăsând carnea să-şi ia aromele.
Cureţi, speli şi tai în bastonaşe ţelina. Tai dovleacul în rondele fine, pe care le frigi pe ambele părţi, într-o tigaie antiaderentă. Speli salata frunză cu frunză şi o tai în fâşii, iar roşia o tai în cubuleţe. Amesteci într-un bol toate ingredientele.
Decorezi cu frunze de busuioc şi oferi salata spre consum imediat.
Salata de pui si fasole
Pofta buna!