Salata de quinoa cu avocado
PrinteazaSalata de quinoa cu avocado din: unt, quinoa, apa, salata creata, ulei de masline, avocado, nuci pecan, otet de vin, suc de lamaie, ulei de masline, miere, coaja de lamaie, ceapa, sare, piper.
- 1 lingura unt nesarat
- 1/2 ceasca quinoa
- 1 cana de apa
- 1 1/2 cani de salata creata
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1 avocado, fara coaja
- nuci pecan tocate, pentru ornat
Ingrediente vinegreta:
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 1 lingura de suc proaspat de lamaie
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de miere
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingura ceapa tocata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita mica, se topeste untul la foc mediu. Adauga quinoa si un varf de cutit de sare, se amesteca si gatiti quinoa aproximativ 1 minut. Se toarna apa. Apoi, aduceti amestecul la fierbere.
Reduce focul la mic, se acopera si se fierbe aproximativ 15 minute. Opriti focul si pastrati deoparte.
Puneti salata pe o hartie de copt in tava, stropiti cu ulei de masline. Asezonati usor cu sare si piper, apoi amestecati. Coaceti la 180C 3-4 minute. Intr-un bol mic amestecati impreuna ingredientele pentru vinegreta.
Impartiti quinoa intre doua boluri, apoi acoperiti fiecare cu salata si felii de avocado.
Se decoreaza cu nuci pecan si se stropeste cu sos.
Pofta buna!