Salata de quinoa cu baghete de curcan
PrinteazaSalata de quinoa cu baghete de curcan din: file de piept de curcan, ulei de masline, sare, piper, boia, quinoa, telina, morcovi, sare, piper, ulei extravirgin de masline, ceapa verde, ridichi, mustar dijon, miere, vin rosu, usturoi.
- 300 g file de pipet de curcan
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
- boia
pentru salata:
- 100 g quinoa
- 1/2 telina mica
- 2 morcovi
- sare
- piper
- 50 ml ulei extravirgin de masline
- 2 cepe verzi
- 3 ridichi
pentru dressing:
- cate 1 lingura mustar Dijon si miere
- 100 ml vin rosu
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în fâşii înguste şi o presari cu sare, boia şi piper după gust. Le înăbuşi pe toate părţile în ulei şi puţină apă, până se pătrund.
Pentru dressing, amesteci vinul, muştarul, mierea şi usturoiul zdrobit.
Pentru salată, amesteci bobiţele de quinoa în 300 ml apă rece şi le pui să fiarbă la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute, până când absorb lichidul şi se înmoaie, lei vasul de pe foc, îl acoperi, iar după 5-10 minute, desfaci bobiţele cu ajutorul unei furculiţe.
Când s-au răcit, le amesteci cu uleiul, sosul de vin şi legumele, în prealabil curăţate şi tăiate după t preferinţă. Sărezi şi condimentezi salata după gust.
Salata de quinoa cu baghete de curcan
Pofta buna!