Salata de quinoa cu fructe uscate
PrinteazaO reteta de Salată de quinoa cu fructe uscate din: boabe de quinoa, sare, piper negru, seminte de pin, telina, ceapa rosie, ardei gras, fructe de merisor, stafide, coriandru, cumin, suc de lamaie, boia si patrunjel.
- 180 g boabe de quinoa
- sare şi piper negru
- 2 linguri seminţe de pin
- 1 tijă de ţelină, tocată mărunt
- 50 g ceapă roşie, tocată mărunt
- 1/2 ardei gras galben, fără seminţe, tocat mărunt
- 12 fructe de merişor uscate, tăiate bucăţele
- 50 g stafide mari
pentru sos:
- 1/2-1 linguriţă coriandru măcinat
- 1/2-1 linguriţă cumin măcinat
- 1 lingură suc de lămâie
- 1/2 linguriţă boia
- 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
ornare:
- frunze de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Se pune un ibric cu apă la fiert. Se pun boabele de quinoa într-o sită largă şi se clătesc sub jet de apă rece de câteva ori, ca să le dispară gustul amar
Se pun apoi boabele într-o cratiţă. Se toarnă peste ele 500 ml apă fiartă. Se adaugă un praf de sare şi se pun la fiert. Se acoperă cu un capac, se reduce flacăra şi se lasă să fiarbă încet 15 minute sau până se înmoaie boabele, fără a se fărâmiţa. Se strecoară deasupra unui castron mare pentru a păstra lichidul în care au fiert, apoi se lasă ambele deoparte.
Se prăjesc seminţele de pin într-o tigaie I -2 minute până se rumenesc. Se pun într-un castron mare şi se amestecă cu ţelina, ceapa, ardeiul gras, meri- şoarele, stafidele şi seminţele de pin.
Pentru sos, se amestecă coriandrul, cuminul, sucul de lămâie, boiaua şi pătrunjelul. Se adaugă maxim 4 linguri de lichid în care a fiert quinoa pentru a obţine iuţeala dorită. Se sărează, se piperează şi se amestecă cu salata. Se ornează cu pătrunjel şi se serveşte.
Salata de quinoa cu fructe uscate
Poftă bună!