Salata de quinoa cu ierburi de provence
PrinteazaSalata de quinoa cu ierburi de provence din: quinoa, supa, ulei de masline, ceapa rosie, telina, usturoi, ierburi de provence, sare, piper, mar, vin alb, merisoare, nuci, pecan, patrunjel.
- 1 cană quinoa alba
- 1 ½ ceașcă quinoa rosie
- 4 cani din supa de legume
- ¼ cesti de ulei de masline
- ½ ceapă roșie, cuburi
- 2 tulpini de telina, tocata
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 ½ lingurițe ierburi de provence
- 1 lingurita sare
- piper negru
- 2 mere verzi, cuburi
- ½ ceașca vin alb
- 1 cană merisoare uscate
- 1 cană nuci pecan
- ¼ cești pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Clătiți quinoa și scurgeți. Se toarnă într-o cratita. Adaugati supa și se amestecă. Fierbeti al dente, 10-15 minute.
Între timp, intr-o tigaie adăugați ulei de măsline, ceapă, țelină și usturoi si se amestecă. Adăugați ierburile, sare și piper. Gatiti aproximativ 8 minute. Adăugați mere și se toarnă vin, gatiti inca 5 minute.
Se toarnă amestecul de ceapă peste quinoa fiartă și se amestecă până se combină. Adăugați merisoare, nucii și patrunjel.
Pofta buna!