Salata de quinoa cu tofu
PrinteazaSalata de quinoa cu tofu din: quinoa, ulei de masline, usturoi, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, sos de soia, tofu afumat, lime, sos de stridii, miere.
Pentru quinoa:
- 1 cană quinoa
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocat
- ¾ ceașcă morcov ras
- ½ ceapa, tocată
- ½ ardei gras rosu, tocat
- ½ ceasca mazăre
- 2 linguri de sos de soia
Pentru tofu:
- 420 g tofu afumat
- 2 catei de usturoi, tocat
- sucul de la 1 lime
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sos de stridii
- 1 lingurita de miere
- 1 legatura busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Gatiti quinoa conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, feliati si tocati tofu cuburi potrivite. Stoarceti. Se încălzește un wok, adaugati tofu într-un strat.
Gatiti cate 3 minute pe fiecare parte.
Într-un castron, combinati usturoi, suc de lămâie, sos de soia, sos de stridii și miere. Amestecati bine. Adaugati tofu in castron si amestecati pentru a acoperi.
Acoperiti și dati la frigider timp de cel puțin 20 de minute.
Între timp, se încălzește 1 lingura ulei de măsline într-un wok, se adauga usturoiul, morcovii, ceapa si ardei gras și sotati timp de 2 minute.
Adaugati mazarea si sotati timp de încă 3 minute. Adaugati quinoa, sos de soia si amestecati.
Incalziti din nou wok-ul la foc mediu.
Scoateți tofu din marinata și adăugați in wok. Gatiti pentru aproximativ 2 minute. Se toarnă sosul peste tofu si gatiti pentru inca 1-2 minute, pana cand se ingroasa. Opriti focul și se adauga busuioc.
Împărțiți quinoa în patru boluri. Acoperiti cu tofu si garnisiti cu praz, castraveti si felii de lamaie verde.
Pofta buna!