Salata de quinoa

Printeaza

Salata de quinoa din: quinoa, fasole, porumb, castravete, ardei, rosii uscate, ceapa, usturoi, ulei, otet, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Salata de quinoa

  • 200 g quinoa
  • 150 g fasole boabe conservată (neagră sau roşie)
  • 2 linguri de porumb fiert
  • 1 castravete mic
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 2-3 roşii uscate
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • sare
  • piper
  • verdeaţă (mentă, pătrunjel, coriandru)

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa tocată şi usturoiul. Toarnă o cană cu apă şi pune sare. Când începe să fiarbă, adau­gă quinoa. Acoperă şi ţine 10-15 minute la foc mic, apoi scurge quinoa şi las-o să se răcorească într-un bol.

Taie cubuleţe ardeiul, castravetele şi roşiile uscate, după care amestecă-le cu quinoa. Adaugă fasolea scursă din conservă şi porumbul.

Drege salata cu ulei de măsline şi oţet balsamic. Potriveşte de sare şi piper. Presară verdeaţă proaspătă şi serveşte de îndată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.