Salata de quinoa
PrinteazaSalata de quinoa din: quinoa, fasole, porumb, castravete, ardei, rosii uscate, ceapa, usturoi, ulei, otet, sare, piper, verdeata.
- 200 g quinoa
- 150 g fasole boabe conservată (neagră sau roşie)
- 2 linguri de porumb fiert
- 1 castravete mic
- 1/2 ardei gras roşu
- 2-3 roşii uscate
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 linguri de oţet balsamic
- sare
- piper
- verdeaţă (mentă, pătrunjel, coriandru)
Mod de preparare:
Căleşte ceapa tocată şi usturoiul. Toarnă o cană cu apă şi pune sare. Când începe să fiarbă, adaugă quinoa. Acoperă şi ţine 10-15 minute la foc mic, apoi scurge quinoa şi las-o să se răcorească într-un bol.
Taie cubuleţe ardeiul, castravetele şi roşiile uscate, după care amestecă-le cu quinoa. Adaugă fasolea scursă din conservă şi porumbul.
Drege salata cu ulei de măsline şi oţet balsamic. Potriveşte de sare şi piper. Presară verdeaţă proaspătă şi serveşte de îndată.
Pofta buna!