Salata de ridiche neagra
PrinteazaSalata de ridiche neagra din: ridiche neagra, ceapa de apa, sare, ulei, maioneza.
- 1 ridiche neagră mare sau 2 mai mici
- 2 cepe de apă
- sare
- două linguri ulei
- opţional: 1/4-1/2 kg maioneză
Mod de preparare:
Ridichea (ridichile) se curăţă de coajă şi se spală bine. Se rade apoi printr-o râzătoare mare, se sărează şi le lasă cel puţin 2 ore într-o strecurătoare pentru a-şi lăsa zeama. După aceea, se pune într-o salatieră, se amestecă cu ceapa tăiată fin şi cu uleiul.
Se poate servi imediat.
O variantă de preparare este Salata de ridiche neagră cu maioneză:
Se procedează ca la salata simplă, dar în loc de sosul cu oţet şi ulei se foloseşte maioneză. Ridichea rasă şi scursă de zeamă se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, apoi se adaugă maioneza, până ce o înglobează. Se poate orna cu un strat de maioneză pe deasupra şi cu pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!